דוד דרעי, בוגר ותיק של בית הספר, זכה בפרס הבמאי ובפרס התחקיר בפסטיבל דוקאביב

דוד דרעי, בוגר ותיק ועטור פרסים של בית הספר (רק לפני חודשים ספורים זכתה הסדרה "אבודים" בבימויו בפרס האקדמיה) זכה בשני הפרסים היוקרתיים על סרטו הדוקומנטרי החדש ומכה הגלים "סאלח פה זה ארץ ישראל", שהשתתף בפסטיבל במסגרת התחרות הישראלית.

מנימוקי השופטים לפרס הבימוי – "פרס הבימוי מטעם ארגון המבקרים פיפרסקי מוענק השנה לבמאי שהצליח לשלב מחקר ארכיוני מעמיק, מבנה נראטיבי חכם שמתפתח כסיפור בלשי מזעזע ועמדה אתית מלאת ניואנסים, רגישות וכבוד לדמויות בסרטו. כדרך להיאבק בעובדות המטרידות בדבר האפליה הסיסטמטית שהוא חושף, הבמאי מתייחס לכל אחת מהדמויות בסרטו לא כמספר סטטיסטי אלא כקורבן אינדיבידואלי של מסכת כאב מתמשכת. סרטו, עבודה עיתונאית חשובה בעלת איכויות קולנועיות, הצליח לטלטל ולרגש אותנו עד מאוד."

הקשר של מכללת ספיר לסרט הזה אינו מסתיים כאן. בסרט מככבים ארבעה מומחים, ש"מפרשים" את הפרוטוקולים החסויים שמופיעים לראשונה על המסך. שניים מהם חברי סגל בכירים במכללה: פרופ' ארז צפדיה, מרצה במחלקה למינהל ומדיניות ציבורית במכללה, ופרופ' סמי שלום שטרית, ראש התכנית לתאר שני בבית הספר לאמנויות הקול והמסך. בהקשר זה ראוי להזכיר גם את נימוקי השופטים להענקת פרס התחקיר לסרט הזה: "במגוון ארכיוני מרשים, עדויות וסכמות, הסרט מחבר יחדיו את העבר, ההווה והחוויה הפרטית, לכדי חשיפת המדיניות שעיצבה את חייהם של ישראלים רבים."