ארבעה סרטים של בוגרי ביה"ס לאמנויות הקול והמסך בספיר התקבלו לפסטיבלים בינלאומיים בניו דלהי ובסין

ארבעה סרטים של בוגרי בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר התקבלו לפסטיבלים בינלאומיים לקולנוע ולטלויזיה: הסרטים "צומת הרוחות", "בריותי הקטנה", ו"מתחת לעץ" התקבלו לפסטיבל הבינלאומי לקולנוע בניו דלהי שיפתח ב-5 בדצמבר, ואילו הסרט "ירושלמים לא יודעים לשחות" מועמד לפרס פנדת הזהב בפסטיבל הטלויזיה של סצ'ואן בסין, במאית הסרט רותם להמן נוסעת לסין ותשתתף בפסטיבל.

"צומת הרוחות", סרט עלילתי של רותם מורט, עוסק בזוג שיורד לחופשה בסיני, נעלם במדבר באמצע הדרך ומשאיר מאחוריו מכונית מרוסקת ומצלמה ביתית שמתעדת את הנסיעה; "בריותי הקטנה" עוקב אחרי הילה, ביתו של "סלומוניקו", אחת הדמויות המיתולוגיות בקולנוע הישראלי, במסע החיפוש אחר אביה שעזב להוליווד כשהיתה ילדה קטנה. זהו סרטה התיעודי של שני ראסד. הסרט ממשתתף בתחרות הקולנוע התיעודי של פורום היוצרים הדוקומנטריים; ב"מתחת לעץ", סרטו העלילתי של דמיאן צצקין, נחשפת דמותו של אנטון, עולה ותיק מבריה”מ, שמאז שהתאלמן מאשתו, במשך כשנתיים, מסתגר בדירתו החשוכה. שגרתו המונוטונית והשקטה מלאה בריק ובזיכרונות מן העבר.

שלושת הסרטים הוקרנו לראשונה בפסטיבל קולנוע דרום, מייסודו של בית הספר לאמנויות הקול והמסך בספיר, שנערך ביוני האחרון.

"ירושלמים לא יודעים לשחות", סרטה של רותם להמן, זכה במקום שני בתחרות סרטי בוגרים בפסטיבל קולנוע דרום בשנת  2013 ובתחרות הקולנוע התיעודי של פורום היוצרים הדוקומנטריים בקטגוריית הסטודנטים. כמו כן, הסרט הוקרן בפסטיבלים באירופה ובצפון ודרום אמריקה. הוא מתעד את סיפורם של חמישה קשישים ירושלמים שמעולם לא למדו לשחות ולעת זקנה אזרו אומץ והחליטו "לקפוץ למים". דרך תהליך לימוד השחייה נחשף סיפור חייהם האישי של חברי הקבוצה. דמויות אלו, שכל אחת מהן היא בעלת עולם ייחודי משל עצמה, מייצגות ביחד את הווית החיים הירושלמית של פעם.

על הפסטיבלים:

פסטיבל Diff – פסטיבל קולנוע בינלאומי, יערך בניו דלהי זו השנה הרביעית, ב-5-10 בדצמבר. ישתתפו בו למעלה מ-70 מדינות ויוקרנו בו למעלה מ-200 סרטים. כמו כן יוצגו בו 150 עבודות וידאו, ויערכו במסגרתו סמינרים בנושאי שוק הסרטים והאנימציה ההודיים והעולמיים.

פסטיבל הטלויזיה של סצ'ואן – יערך בפעם ה-13 בצ'נגדו, בירת סצ'ואן שבסין, ב-6-8 בנובמבר. פרס "פנדת הזהב" שיוענק במסגרתו הוא אחד מהפרסים המובילים והמשפיעים בתעשית הטלויזיה באסיה. השנה יתמודד עליו עשרות סרטים בקטגוריות שונות: דוקומנטרי, דרמה, אנימציה, סרטי סטודנטים וניו מדיה.

ביה"ס לאמנויות הקול והמסך במכללת ספיר מציע תכנית לימודים במתכונת ארבע-שנתית כמקובל בבתי הספר המובילים בעולם. לבחירת הסטודנטים חמישה מסלולי התמחות מקצועיים ואקדמיים תואר הראשון BFA : טלוויזיה, קולנוע, אנימציה, תסריטאות, מוסיקה ועיצוב פס-קול, ותואר שני, MFA/MA בקולנוע הפקה ותיאוריה. פרופ' אבנר פיינגלרנט הוא ראש בית הספר וראש התכנית לתואר שני, וד"ר ארז פרי הוא ראש התכנית לתואר ראשון בבית הספר.

בית הספר, שהחל את דרכו לפני 15 שנה, הפך להיות לאחד מבתי הספר המובילים בארץ ובעולם. מדי שנה משתתפים עשרות מסרטי הגמר בפסטיבלים בינלאומיים בארץ ובעולם.

לבית הספר שיתופי פעולה בינלאומיים עם בתי ספר לקולנוע בעולם ביניהם: FAMU בפראג HFF בברלין וLMU במינכן. במסגרת שיתופי פעולה אלו מתקיימות רטרוספקטיבות לבית הספר בכל העולם.

לרשות הסטודנטים עשרות מצלמות באיכות שידור הגבוהה ביותר: ציוד הקלטה, אולפן טלוויזיה מקצועי, ניידת שידור, אולפני סאונד, אולפני עריכה ואולפני אנימציה. בין המרצים הבולטים במסלול: אורי סיון, שלומי אלקבץ, קרן מרגלית, מודי בראון, ענת זלצר, גידי יהושע, יעל הדיה, דורון צברי, אילון רצ'קובסקי, רן שריג, אודי ליאון, רן טל יונתן בר גיורא.

המכללה האקדמית ספיר היא המכללה הציבורית הגדולה בישראל. לומדים בה למעלה מ-8500 סטודנטים מרחבי הארץ המגיעים לנגב המערבי ומתגוררים בקיבוצי הסביבה. בספיר שכר הלימוד אוניברסיטאי, שנה אקדמית ראשונה חינם לחיילים משוחררים.